ΚΟΒ Υγείας Λέσβου του ΚΚΕ – Δεν θα δεχθούμε άλλες χαμένες ζωές εξ’ αιτίας ελλείψεων στις δομές Υγείας

Παλεύουμε μέσα από τα σωματεία μας, τις επιτροπές αγώνα. Το ΚΚΕ ήταν και θα είναι μπροστά σ’ αυτόν τον αγώνα.

«Ακόμη μια φορά ένας νεκρός έρχεται, με το χειρότερο τρόπο, να μας υπενθυμίσει τις τραγικές ελλείψεις στη διακομιδή ασθενών στο νησί μας. Μια γυναίκα χωρίς τις αισθήσεις της να περιμένει στην παραλία του Γαβαθά το ασθενοφόρο που ερχόταν από Καλλονή!!! και απλώς να διαπιστώνεται ο θάνατός της όταν έφτασε στο Κέντρο Υγείας Άντισσας.

Παράλληλα άλλα δύο επείγοντα περιστατικά στην περιοχή του ΚΥ Αντισσας χρειαζόταν διακομιδή. Αλλά το Κέντρο Υγείας ήταν ακάλυπτο καθώς δεν επαρκούν οι οδηγοί για να καλυφθούν οι βάρδιες! Αποτέλεσμα το μισό νησί ακάλυπτο για ώρες περιμένοντας, αν χρειαστεί, ασθενοφόρο από Μυτιλήνη», καταγγέλλει η ΚΟΒ Υγείας Λέσβου του ΚΚΕ, η οποία από καιρό επισημαίνει «την ανάγκη κάλυψης όλων των βαρδιών με μόνιμους, εκπαιδευμένους διασώστες όχι μόνο στα υπάρχοντα σημεία-σταθμούς του ΕΚΑΒ και τα ΚΥ αλλά και δημιουργία ή και επαναλειτουργία των Κέντρων εφημέρευσης με νοσηλευτές, γιατρούς, διασώστες σε απομακρυσμένα σημεία όπως Ερεσό, Μόλυβο, Μανταμάδο (μέχρι τη λειτουργία του ΚΥ)».

Καταγγέλλει την πολιτική της κυβέρνησης που είναι συνέχεια της πολιτικής που ακολούθησαν και όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις που αντιμετωπίζουν τα ζητήματα υγείας του λαού μας σαν κόστος όφελος. Είναι επικίνδυνοι οι χειρισμοί της κυβέρνησης, που προσπαθεί με μπαλώματα από στρατό και πυροσβεστική να καλύψει τις αυξημένες ανάγκες για επείγουσα διακομιδή των ασθενών. Και απαιτεί άμεση κάλυψη όλων των αναγκών με μόνιμους εκπαιδευμένους διασώστες, νοσηλευτές, και γιατρούς.

«Δεν θα ανεχτούμε άλλο θάνατο. Εμείς επιλέγουμε τη ζωή και γι’ αυτή θα παλέψουμε μέσα από τα σωματεία μας, τις επιτροπές αγώνα. Το ΚΚΕ ήταν και θα είναι μπροστά σ’ αυτό τον αγώνα».#