Αγωνιστικό ψηφοδέλτιο της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Δυτικής Λέσβου με τον υποψήφιο δήμαρχο Γιάννη Συκά

Με κατάμεστη την αίθουσα του Δημοτικού Θεάτρου Καλλονής, πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 20 Σεπτέμβρη 2023, η παρουσίαση του αγωνιστικού ψηφοδελτίου της «Λαϊκής Συσπείρωσης» του Δήμου Δυτικής Λέσβου.

Παραβρέθηκε αντιπροσωπεία της Τομεακής Επιτροπής Λέσβου του ΚΚΕ, με επικεφαλής τον γραμματέα Κώστα Ρήγα και η Μαρία Κομνηνάκα βουλευτίνα Λέσβου του ΚΚΕ.

Κατά την ομιλία του ο υποψήφιος Δήμαρχος Γιάννης Συκάς αναφέρθηκε στις διοικητικές μεταρρυθμίσεις, «Καποδίστριας», «Καλλικράτης», «Κλεισθένης», «καθώς η κάθε μία έσβηνε και ένα κομμάτι του αυτοδιοικητικού χαρακτήρα, για να καταλήξουμε σε ένα θεσμό καθαρά Τοπικής Διοίκησης. Έτσι ακριβώς όπως επιθυμεί η κεντρική εξουσία».

Ο υποψήφιος δήμαρχος αναφέρθηκε και στην κοροϊδία των λεγόμενων ανεξάρτητων συνδυασμών, «γιατί με τον όρο «ανεξάρτητοι» προσπαθούν να καλύψουν τον ομφάλιο λώρο που τους συνδέει με την κυβέρνηση.

Διερωτάται όμως κανείς πώς μπορούν οι ανεξάρτητοι συνδυασμοί που ψηφίζουν, που στηρίζουν την κυβερνητική πολιτική να αγωνιστούν για τη λύση των προβλημάτων που είναι απόρροια αυτής της πολιτικής».

Συνεχίζοντας αναφέρθηκε σε βασικά έργα υποδομής που πρέπει να γίνουν για να μείνουν και να δημιουργήσουν οικογένειες οι νέοι άνθρωποι, καθώς και για το ρόλο της Δημοτικής Αρχής για τη δομή της Βάστριας και γενικά τη στάση της στο προσφυγικό.

Τέλος η Εριφύλη Σταμάτη διάβασε τα ονόματα των υποψηφίων του συνδυασμού της «Λαϊκής Συσπείρωσης» μέσα σε πλήθος χειροκροτημάτων.#