Συγκέντρωση την Παρασκευή 17 Νοέμβρη 2023, στις 7 το απόγευμα στην πλατεία Σαπφούς και πορεία στο άγαλμα του Μιχάλη Μυρογιάννη

Το Παλλεσβιακό Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο, σωματεία και φορείς προετοιμάζουν τον αγωνιστικό εορτασμό της επετείου για τα 50 χρόνια από τον ηρωικό ξεσηκωμό του Πολυτεχνείου, που θα κορυφωθεί την Παρασκευή 17 Νοέμβρη, με την συγκέντρωση στις 7 το απόγευμα στην πλατεία Σαπφούς και με την πορεία που θα ακολουθήσει στο άγαλμα του Μιχάλη Μυρογιάννη.

Από το πρωί της Παρασκευής, ο χώρος γύρω από το άγαλμα του Μιχάλη Μυρογιάννη, θα είναι στολισμένος με το ιστορικό των ημερών εκείνης της περιόδου.

Ιδιαίτερα φέτος, που η 50ή επέτειος του ηρωικού ξεσηκωμού συμπίπτει με τη σφαγή στην Παλαιστίνη από το Ισραήλ και τους ΑμερικανοΝΑΤΟικούς συμμάχους του, οι εκδηλώσεις για το Πολυτεχνείο αποτελούν ταυτόχρονα βήμα καταδίκης των εγκλημάτων της κατοχής, αλληλεγγύης του λαού και της νεολαίας της Παλαιστίνης, την οποία εκφράζει με συγκλονιστικές διαδηλώσεις όλες αυτές τις μέρες ο λαός μας..

Στην ανακοίνωση-κάλεσμα του, το Παλλεσβιακό Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο αναφέρει:

«Η επέτειος των 50 χρόνων από το Πολυτεχνείο πραγματοποιείται τη στιγμή που στην Παλαιστίνη διαπράττεται ένα ακόμα ιμπεριαλιστικό έγκλημα, που απειλεί με γενικότερη πολεμική ανάφλεξη όλη την περιοχή.

Η σωστή πλευρά της ιστορίας είναι μαζί με τον Παλαιστινιακό λαό, που το κράτος του Ισραήλ τον δολοφονεί εδώ και δεκαετίες, με εκατόμβες νεκρών, με την κατοχή παλαιστινιακών εδαφών, με πογκρόμ, απαρτχάιντ και αποκλεισμούς, με φυλακίσεις και βασανισμούς.

Ο ξεσηκωμός του Πολυτεχνείου μας διδάσκει…

… ότι ο αγώνας του λαού και της νεολαίας «φώτισε» και τους πιο σκοτεινούς καιρούς! Κανένας αντίπαλος δεν είναι ανίκητος απέναντί στους αγώνες του λαού μας.

… μας δείχνει τον δρόμο της σύγκρουσης με το σύστημα, τις απαγορεύσεις και την καταστολή, μας δείχνει τη δύναμη του οργανωμένου κινήματος.

… ότι το σύνθημα Έξω οι ΗΠΑ – Έξω το ΝΑΤΟ είναι επίκαιρο, ότι ο αγώνας για την ειρήνη και φιλία των λαών συνεχίζεται ενάντια στην εμπλοκή της χώρας μας στους πολεμικούς σχεδιασμούς ΗΠΑ- ΝΑΤΟ- ΕΕ.

… με το σύνθημα Ψωμί Παιδεία Ελευθερία, μας δείχνει το δρόμο ότι μόνο ο λαός σώζει τον λαό.

Μας διδάσκει ότι κανένας αντίπαλος δεν είναι ανίκητοςαπέναντι στους αγώνες του λαού!

Δείχνει το δρόμο της σύγκρουσης με τις απαγορεύσεις και την καταστολή, δείχνει τη δύναμη του οργανωμένου κινήματος.

Το σύνθημα ΕΞΩ ΟΙ ΗΠΑ-ΕΞΩ ΤΟ ΝΑΤΟ είναι πιο επίκαιρο από ποτέ.

Ο αγώνας για την ειρήνη και την φιλία των λαών συνεχίζεται ενάντια στην εμπλοκή της χώρας μας στους πολεμικούς σχεδιασμούς των ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ που φέρνουν στην πόρτα μας τη φωτιά του πολέμου.

Ενάντια στο έγκλημα που βρίσκεται σε εξέλιξη από το κράτος δολοφόνο του Ισραήλ, με τις πλάτες των ΗΠΑ ΝΑΤΟ και ΕΕ εις βάρος του ηρωικού παλαιστινιακού λαού.

• Καμία συμμετοχή-Καμία στήριξη στον σφαγιασμό του παλαιστινιακού λαού

• Να παύσει κάθε διευκόλυνση προς τις ΗΠΑ και το Ισραήλ

• Να σταματήσει κάθε οικονομική- πολιτική-στρατιωτική συνεργασία με το κράτος-δολοφόνο του Ισραήλ

• ΤΩΡΑ Αναγνώριση του Παλαιστινιακού Κράτους.

Καλούμε όλα τα σωματεία σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, τους φοιτητικούς συλλόγους, τα μαθητικά συμβούλια, τους μαζικούς φορείς της πόλης και των χωριών μας, να συνεδριάσουν και να πάρουν αποφάσεις συμμετοχής».#