Ανακοίνωση της ΚΕ του ΚΚΕ. Για την οικονομική εξόρμηση Νοέμβρη – Δεκέμβρη 2023

Η Κεντρική Επιτροπή του ΚΚΕ απευθύνει κάλεσμα στα μέλη του Κόμματος και της ΚΝΕ, στους οπαδούς και φίλους για την επιτυχία της οικονομικής εξόρμησης Νοέμβρη – Δεκέμβρη 2023.

Απευθύνεται στους χιλιάδες φίλους και συνεργαζόμενους με το Κόμμα, που έδωσαν μαζί μας, το τελευταίο διάστημα, δύσκολες μάχες για τα λαϊκά συμφέροντα παντού, σε όλους τους χώρους δουλειάς, που συναντηθήκαμε στις μεγάλες λαϊκές κινητοποιήσεις για το έγκλημα στα Τέμπη και στα μεγάλα μέτωπα για τις φωτιές και τις πλημμύρες στις διάφορες περιοχές της χώρας.

Απευθύνεται πλατιά στους εργαζόμενους, τα λαϊκά στρώματα της πόλης και της υπαίθρου, που αγωνίζονται και αγωνιούν μπροστά στις επικίνδυνες εξελίξεις, που παρακολουθούν και εκτιμούν τις μαχητικές θέσεις του ΚΚΕ, το εμπιστεύονται και προσβλέπουν με ελπίδα σ’ αυτό.

Σε όλους όσοι συμπορεύτηκαν μαζί μας στις αλλεπάλληλες εκλογικές αναμετρήσεις ώστε να δυναμώσουμε σημαντικά το ΚΚΕ, ενισχύοντας το ρεύμα αμφισβήτησης της κυρίαρχης πολιτικής και την ανατροπή της.

Το ρεύμα αμφισβήτησης που εκφράστηκε, αποτυπώθηκε με την εκλογή δημάρχων στους δήμους Πάτρας, Ικαρίας, Καισαριανής, Χαϊδαρίου, Πετρούπολης και Τυρνάβου και την ανάδειξη περισσότερων αγωνιστών βουλευτών και συμβούλων στα περιφερειακά και δημοτικά συμβούλια.

Οι πολλαπλές και δύσκολες εκλογικές αναμετρήσεις είχαν σοβαρές απαιτήσεις και σε οικονομικό επίπεδο. Δημιούργησαν μεγάλες οικονομικές ανάγκες για το Κόμμα. Είχαμε μεγάλα έξοδα για τα παράβολα των υποψηφίων, το τύπωμα των ψηφοδελτίων, τη διοργάνωση εκδηλώσεων και συγκεντρώσεων.

Δώσαμε όλες μας τις δυνάμεις ώστε να διαδοθούν όσο το δυνατόν πλατύτερα, σε κάθε πόλη και χωριό τα μηνύματα και οι αγωνιστικές θέσεις του Κόμματος.

Η οικονομική ενίσχυση του ΚΚΕ αποκτά ιδιαίτερη σημασία σήμερα που κλιμακώνεται η συνολικότερη επίθεση στη ζωή και στα δικαιώματα του λαού και της νεολαίας, στο εργατικό – λαϊκό κίνημα, ενώ ενισχύεται ο αντικομμουνισμός και η καταστολή.

Η οικονομική στήριξη στο ΚΚΕ σημαίνει ενίσχυση της μοναδικής πολιτικής δύναμης που αποδεδειγμένα οργανώνει τον αγώνα για τα εργατικά – λαϊκά συμφέροντα, βρίσκεται στην πρώτη γραμμή κόντρα στο μεγάλο κεφάλαιο, στις κυβερνήσεις του, την ΕΕ, το ΝΑΤΟ και όσους υπηρετούν τον καπιταλιστικό “μονόδρομο”.

Δεν είναι τυχαίο ότι εντείνεται η επίθεση στο ΚΚΕ με αξιοποίηση αντιδραστικών νόμων και την απαράδεκτη επιβολή προστίμων για τη διάδοση των θέσεων του με αφίσες και ανακοινώσεις όπως στις πρόσφατες εκλογές.

Με ισχυρό ΚΚΕ και δυνατό λαό μπορούμε να εμποδίσουμε τα νέα αντιλαϊκά μέτρα και τους αντεργατικούς νόμους, που προωθούν για το τσάκισμα των εργατικών και συνδικαλιστικών δικαιωμάτων που έχουν μείνει όρθια. Να αντιπαλέψουμε την ακρίβεια, τους πλειστηριασμούς, τους φόρους, τις ιδιωτικοποιήσεις, τη συνεχή υποβάθμισης της ζωής της λαϊκής οικογένειας.

Για να έχουν πραγματική ανακούφιση οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι, τα λαϊκά νοικοκυριά, οι συνταξιούχοι, η νεολαία, όλοι όσοι υποφέρουν. Για την ικανοποίηση των σύγχρονων λαϊκών αναγκών.

Με ισχυρό ΚΚΕ και δυνατό το λαό θα μπορούμε από καλύτερες θέσεις να συμβάλουμε πιο αποφασιστικά στην ανασυγκρότηση, τη μαχητικότητα, τη μαζικότητα του εργατικού – λαϊκού κινήματος, στην οργάνωση της καθημερινής πάλης του λαού.

Ενίσχυση του ΚΚΕ σημαίνει δυνάμωμα των πρωτοβουλιών για τη διεθνιστική δράση και αλληλεγγύη των λαών, για την αναγκαία ανασυγκρότηση του διεθνούς κομμουνιστικού και εργατικού κινήματος.

Με την ενίσχυση του ΚΚΕ θα δυναμώνει η πάλη ενάντια στους επικίνδυνους σχεδιασμούς των ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ, που έχουν ανάψει για τα καλά το φιτίλι του πολέμου όπως δείχνει η κλιμάκωση του πολέμου στην Ουκρανία και στη Μέση Ανατολή, η επιθετικότητα του κράτους του Ισραήλ απέναντι στο λαό της Παλαιστίνης.

Για να δυναμώνει το κύμα αλληλεγγύης στην Παλαιστίνη για τη δημιουργία ανεξάρτητου παλαιστινιακού κράτους, στα όρια του 1967, με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ. Καμιά συμμετοχή της χώρας μας στο σφαγείο ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – Ισραήλ – ΕΕ στη Γάζα.
Ενισχύοντας το ΚΚΕ, δυναμώνει η πραγματική λαϊκή αντιπολίτευση, για να ανοίξουμε με τον λαό το δρόμο της ανατροπής, για το σοσιαλισμό.

Καλούμε τους φίλους, τους οπαδούς, τους συμπορευόμενους, όλοι μαζί να οργανώσουμε και να δώσουμε τη μάχη της οικονομικής εξόρμησης με πείσμα, αυταπάρνηση, μαχητικότητα και σιγουριά.

Με αποφασιστικότητα, δύναμη και άμιλλα μεταξύ μας, καλύπτουμε τους στόχους μας.
Βάζουμε τον πήχη ακόμα πιο ψηλά!

Είμαστε αισιόδοξοι! Θα τα καταφέρουμε!

Η Κεντρική Επιτροπή του ΚΚΕ

Οκτώβρης 2023.#