Ξεσηκωμός! Η μετατροπή της Λέσβου σε ένα απέραντο στρατόπεδο συγκέντρωσης προσφύγων και μεταναστών δεν θα περάσει

Τον λόγο έχει ο Λεσβιακός λαός και οι μαζικές του οργανώσεις

Παραμονή των Φώτων αναρτήθηκε στη Διαύγεια πρόσκληση από το υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου, σύμφωνα με την οποία χρηματοδοτείται η επέκταση δυναμικότητας και η αναβάθμιση του Κέντρου Υποδοχής και Ταυτοποίησης της Δομής προσωρινής φιλοξενίας Μυτιλήνης .

Όχι μόνον δεν κλείνει αυτή η δομή, αλλά αναβαθμίζεται και ενισχύεται η δυναμικότητά της. Και, ταυτόχρονα, ολοκληρώνονται οι εργασίες στη δομή της Βάστριας. Θα έχουμε λοιπόν και Βάστρια και Καρά Τεπέ – και μάλιστα ενισχυμένο.

Είναι φανερό πως και στις δομές της Λέσβου θα φιλοξενηθούν Παλαιστίνιοι που, όπως έχει

γραφτεί και δεν έχει διαψευστεί, δέχθηκε να φιλοξενήσει η χώρα μας. Που παίρνουν το δρόμο της προσφυγιάς μετά από τις σφαγές που πραγματοποιεί στο τόπο τους το κράτος- δολοφόνο του Ισραήλ, με την αμέριστη βοήθεια των ΝΑΤΟϊκών, μαζί και της ελληνικής κυβέρνησης.

Ο περιφερειάρχης Μουτζούρης και ο δήμαρχος Χριστόφας γνώριζαν ή όχι αυτή την εξέλιξη από τις πρόσφατες συναντήσεις τους με τον αρμόδιο Υπουργό; Εάν όχι, ιδού η Ρόδος, ιδού και το πήδημα: Εδώ και τώρα να συνεδριάσουν το περιφερειακό και τα δύο δημοτικά συμβούλια και να πάρουν απόφαση ότι είναι αντίθετοι όχι μόνον για την επέκταση αλλά και για την ίδια την ύπαρξη οποιασδήποτε δομής προσφύγων και μεταναστών πάνω στο νησί.

Σε κάθε περίπτωση, τον λόγο έχει ο Λεσβιακός λαός και οι μαζικές του οργανώσεις. Που πρέπει να οργανώσουν τον αγώνα τους για:

– Να σταματήσουν τώρα οι εργασίες στη Βάστρια και να κλείσει το ΚΥΤ στον Καρά Τεπέ.

– Να μεταφερθούν όλοι οι πρόσφυγες και μετανάστες στις χώρες προορισμού τους.

– Να στηθούν επιτροπές ασύλου στη Τουρκία με ευθύνη της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

– Να σταματήσει το μακελειό σε βάρος του Παλαιστινιακού λαού και να γυρίσουν οι πρόσφυγες στις εστίες τους, σύμφωνα με τις σχετικές αποφάσεις του ΟΗΕ.

Θέλουν τη Λέσβο ένα απέραντο στρατόπεδο συγκέντρωσης προσφύγων και μεταναστών που οι πόλεμοί τους, με ακέραια την ευθύνη της ελληνικής κυβέρνησης που συμμετέχει και τους στηρίζει, δημιουργούν. Δεν θα τους κάνουμε το χατίρι.#