Ή τα κέρδη τους ή οι ζωές μας! Τετάρτη 28 Φλεβάρη απεργούμε. Απεργιακές συγκεντρώσεις Μυτιλήνη 11:00 πλ. Σαπφούς, Καλλονή 11:00 στο πάρκο

Η Διοίκηση του Παλλεσβιακού Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου, αποφάσισε να πραγματοποιηθούν δύο απεργιακές συγκεντρώσεις στην Πανελλαδική Πανεργατική Απεργία της 28ης Φλεβάρη: Μία στη Μυτιλήνη, στις 11.00 το πρωί, στην Πλατεία Σαπφούς και μία στην Καλλονή, στις 11.00 το πρωί στο Πάρκο, ενώ έδωσε στη δημοσιότητα και την παρακάτω ανακοίνωση:

«Ένας χρόνο απ’ το προδιαγεγραμμένο έγκλημα στα Τέμπη το σύνθημα «ή τα κέρδη τους ή οι ζωές μας» ενώνει και εκφράζει το σύνολο των διεκδικήσεων του λαού μας απέναντι στο βάρβαρο σύστημα του κέρδους!

Ένα χρόνο μετά κάνουμε την υπόσχεση μας πράξη! Το έγκλημα δεν θα ξεχαστεί! Έχουμε χρέος στις 28 Φλεβάρη να πλημμυρίσουν οι δρόμοι, όπως πριν έναν χρόνο.

Δεν πρέπει να περάσει η προσπάθεια συγκάλυψης της εγκληματικής πολιτικής της Ε.Ε. και όλων των κυβερνήσεων που την υλοποίησαν.

Της πολιτικής που τα μετράει όλα με το κέρδος των καπιταλιστών θυσιάζοντας ακόμα και ανθρώπινες ζωές. Όσο εμείς μετράμε έναν νεκρό εργαζόμενο κάθε δύο μέρες που δεν γυρνά στην οικογένεια του απ’ την εντατικοποίηση και την έλλειψη μέτρων ασφαλείας στους χώρους δουλειάς, οι μεγάλοι όμιλοι μετράνε μόνο κέρδη… κέρδη… κέρδη!

Εμείς μετράμε πώς θα βγει το δεύτερο δεκαπενθήμερο με την ακρίβεια να σαρώνει το εισόδημα μας, τρέμουμε στην όψη των λογαριασμών που μας βυθίζουν στην ενεργειακή φτώχεια και τα σκοτάδια.

Μετράμε τι θα κόψουμε απ’ την διατροφή και τις ανάγκες των παιδιών μας, λιώνουμε απ’ τα δυσβάσταχτα ενοίκια, τρομοκρατούμαστε μην αρρωστήσουμε μπροστά στο πανάκριβο εμπόρευμα – υγεία, λυγίζουμε στα έξοδα μόρφωσης των παιδιών, μένουμε ανυπεράσπιστοι στις φυσικές καταστροφές, λιγοψυχούμε απέναντι στις δόσεις των δανείων και στα κοράκια που καιροφυλακτούν να μας αρπάξουν το βιός!

Φτάνει πια! Δεν θα ματώνουμε άλλο για τα κέρδη τους, για να πληρώνουμε τα νέα 6 ΔΙΣ υπερπλεόνασμα, δεν θα ματώνουμε για τα 8,6 ΔΙΣ των F-35 για το ματοκύλισμα των λαών, για τα δεκάδες δισεκατομμύρια του ταμείου ανάκαμψης που μοιράζουν απλόχερα στους ομίλους και σε εμάς μοιράζουν την φτώχεια και την ανέχεια.

Δεν μας ξεγελούν! Τα μέτρα της κυβέρνησης για την ακρίβεια αποτελούν κοροϊδία – αφού δεν καλύπτουν τις ανάγκες – αναπαράγουν τις αιτίες των ανατιμήσεων καθώς ούτε οι τιμές των προϊόντων μειώνονται, ούτε οι μισθοί των εργαζομένων αυξάνονται, ούτε καταργούνται οι φόροι για το λαό, που θα ήταν μεγάλη και άμεση ανακούφιση. Αυτή την πολιτική υπερασπίζεται η κυβέρνηση της ΝΔ.

Στην ίδια κατεύθυνση, όπως η απάτη με τις τριετίες που θα βλέπαμε αύξηση, η διαδικασία προσαρμογής του κατώτερου μισθού, όπου η όποια μικρή αύξηση δώσει η κυβέρνηση θα εξανεμιστεί λόγω της ακρίβειας.

Ήρθε η ώρα να βγουν οι εργαζόμενοι στο προσκήνιο! Να απαντήσουμε αγωνιστικά με διεκδικητικό αγώνα στο τείχος που υψώνεται μπροστά μας.

Τώρα πρέπει να πάρουμε στα χέρια μας την υπόθεση των μισθών και των συλλογικών συμβάσεων, την πάλη ενάντια στην ακρίβεια και την αντιλαϊκή πολιτική που μετρά τις ανάγκες μας ως κόστος.

Είμαστε πιο δυνατοί! Είμαστε οι πολλοί! Οι αγώνες μας είναι δίκαιοι!

Είμαστε μαζί με τους εκατοντάδες νέους συναδέλφους που τσακίζονται απ’ τις ελαστικές σχέσεις εργασίας. Είμαστε μαζί με τους εργαζόμενους στον επισιτισμό – τουρισμό που λιώνουν στο χτίσιμο του θαύματος του τουρισμού.

Είμαστε μαζί με τους εμποροϋπαλλήλους στα Σούπερ μάρκετ και τα καταστήματα που τσακίζονται στα ράφια της εντατικοποίησης και ημιαπασχόλησης.

Είμαστε μαζί με τα παιδιά μας, τους φοιτητές, που παλεύουν ενάντια στα ιδιωτικά πανεπιστήμια και απαιτούν σύγχρονα δημόσια και δωρεάν Πανεπιστήμια, με τους μαθητές που απαιτούν μόρφωση και σχολειό που να μορφώνει και να μην τα εξοντώνει.

Είμαστε μαζί με του επαγγελματίες που βυθίζονται στα χρέη απ ́ την φορολεηλασία.

Είμαστε μαζί με τους κτηνοτρόφους και τους αγρότες που αγωνίζονται να μείνουν στα χωράφια και τα κοπάδια τους.

Είμαστε μαζί στον αγώνα για να μη μείνει καμία λαϊκή οικογένεια στο δρόμο απ’ τους πλειστηριασμούς και τις εξώσεις.

Όλοι μαζί σε κάθε κλάδο, σε κάθε χώρο δουλειάς, σε κάθε γειτονιά, για να επιβάλουμε το δικό μας δίκιο, τις ζωές μας»!#