Πανελλαδική Πανεργατική Απεργία – Ήταν όλοι τους εκεί!

Με δυο τεράστιες για τα δεδομένα του νησιού μας απεργιακές συγκεντρώσεις και πορείες στη Μυτιλήνη και την Καλλονή την περασμένη Τετάρτη 28 Φλεβάρη, απάντησε ο λαός του νησιού μας στις πολιτικές που «παράγουν» εγκλήματα όπως αυτό των Τεμπών πριν ένα χρόνο και κάνουν τον βίο του όλο και πιο αβίωτο. Οι κινητοποιήσεις αυτές γράφτηκαν με χρυσά γράμματα στο καλεντάρι της ιστορίας της Λέσβου.

Μαζική, μαχητική, με παλμό και με τα συνθήματα να δονούν την πόλη της Μυτιλήνης απ’ άκρη σ’ άκρη, πραγματοποιήθηκε στην πλατεία Σαπφούς, η απεργιακή συγκέντρωση που καλούσε το Παλλεσβιακό Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο, το ΝΤ Λέσβου της ΑΔΕΔΥ, η Ομοσπονδία των ΕΒΕ, η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Λέσβου και μια σειρά σωματείων, συλλόγων και φορέων. Μια πολύ μεγάλη συγκέντρωση, από τις μεγαλύτερες που έχουν γίνει τα τελευταία χρόνια στο νησί, δείγμα της απόφασης του κόσμου να μην ξεχαστεί το έγκλημα στα Τέμπη, αλλά και της δυσαρέσκειας και της οργής, που συνεχώς μεγαλώνει με την αντιλαϊκή πολιτική που ακολουθεί η κυβέρνηση. Ξεχωριστό τόνο στην συγκέντρωση και την πορεία έδωσαν οι μαθητές, οι φοιτητές, οι σπουδαστές από τις σχολές κατάρτισης.

Με πλήθος εργαζομένων, αγροτών και με αισθητή την παρουσία μαθητών πραγματοποιήθηκε και η απεργιακή συγκέντρωση στο Πάρκο, στη Καλλονή.

Σε ανακοίνωσή της η Διοίκηση του Παλλεσβιακού Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου κάλεσε τους εργαζόμενους να δώσουν συνέχεια, με την απεργία στις 17 Απρίλη και στην απεργιακή συγκέντρωση της Πρωτομαγιάς. Αυτός είναι ο μόνος δρόμος που θα χαράξει γερές ράγες, στο τρένο της ζωής της εργατικής τάξης και του λαού μας.#