Περιοδεία κλιμακίου του ΚΚΕ με τη βουλευτίνα Μ. Κομνηνάκα σε χωριά της Λέσβου.

Περιοδεία πραγματοποίησε η βουλευτίνα του ΚΚΕ Μαρία Κομνηνάκα, το Σάββατο 11 Ιούλη 2020, συνοδευόμενη από στελέχη της Κομματικής Οργάνωσης του νησιού μας και τον επικεφαλή της Λαϊκής Συσπείρωσης του Δήμου Δυτικής Λέσβου Γιάννη Συκά.

Οι εικόνες είναι αποκαλυπτικές της αδιαφορίας που έχουν επιδείξει οι κυβερνήσεις ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και ΝΔ, εδώ και τρία χρόνια από τον καταστροφικό σεισμό που έπληξε το νησί και ιδιαίτερα τη Βρίσα.

Οι κάτοικοι που μένουν στο χωριό – μετριούνται πλέον στα δάκτυλα του ενός χεριού – αναφέρθηκαν στις υποσχέσεις που τους δίνουν όσα προηγούμενα και σημερινά κυβερνητικά στελέχη, τολμούν να περάσουν από την περιοχή. Αλλά «στο δια ταύτα» τίποτα… Μπάζα και μισογκρεμισμένα σπίτια είναι η εικόνα που βλέπει κανείς σε όλο το χωριό. Καμιά οικονομική δραστηριότητα! Μόνο ένας φούρνος! Το σχολείο βρίσκεται ακόμα σε κοντέινερ! Αλλά αυτό που κάποιος, όχι μόνο ακούει από το στόμα των κατοίκων αλλά το βλέπει κιόλας, είναι αποτυπωμένο στα μάτια τους: ότι δεν ελπίζουν πια σε καμιά βοήθεια!

Η βουλευτίνα του ΚΚΕ, συζητώντας μαζί τους, τόνισε ότι «δεν πρέπει να εγκαταλείψουν την προσπάθεια. Μόνον εάν όλοι μαζί απαιτήσουν, όλοι μαζί διεκδικήσουν, όλοι μαζί αγωνιστούν, τότε μόνο, θα μπορέσουν να έχουν αποτέλεσμα. Το χωριό πρέπει να ξαναζωντανέψει».

Τη Δευτέρα, 13 Ιούλη 2020, η βουλευτίνα επισκέφτηκε τα χωριά Παπάδος, Σκόπελος, Παλαιόκηπος, Μεσαγρός και Πέραμα. #