Το νησί ξέρει τι σημαίνει να έχει βουλευτή του ΚΚΕ!

Με την άνοδο του ΚΚΕ στις εκλογές της 21ης Μαΐου εκφράστηκε ένα θετικό βήμα, με πρώτο άμεσο αποτύπωμα την εκλογή 26 κομμουνιστών βουλευτών, από 15 που είχε πριν. Πρόκειται για 26 δοκιμασμένους αγωνιστές, ανάμεσα στους πολλούς που απαρτίζουν τα ψηφοδέλτια του ΚΚΕ και οι οποίοι βρέθηκαν στο πλευρό του λαού σε κάθε μάχη που έδωσε τα προηγούμενα χρόνια.

Στις νέες εκλογές της 25ης Ιούνη το ΚΚΕ πρέπει να βγει ακόμα πιο δυνατό! Αυτός είναι άλλωστε ο όρος και η προϋπόθεση για να διατηρήσει τους 26 βουλευτές και να εκλέξει κι άλλους, αφού το σύστημα της ενισχυμένης αναλογικής «κλέβει» μέχρι και 50 έδρες για να τις δώσει στο πρώτο κόμμα. Αλλά και εκεί που το ΚΚΕ είχε και δεν εξέλεξε βουλευτή το στοίχημα είναι να το κάνει τώρα, βάζοντας ακόμα πιο ψηλά τον πήχη για την ενίσχυση του Κόμματος.

Οι Οργανώσεις του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, οπαδοί και φίλοι δίνουν με νέα ορμή τη μάχη της ψήφου σε όλη την επικράτεια.

«Στις 25 Ιούνη, στις νέες εκλογές, το σύνθημα είναι ένα. Ψηλώνουμε κι άλλο το ΚΚΕ, εκλέγουμε κομμουνιστή βουλευτή», μας αναφέρει ο Κώστας Ρήγας, Γραμματέας της Τομεακής Επιτροπής Λέσβου του Κόμματος, τονίζοντας έτσι την αποφασιστικότητα για ακόμα μεγαλύτερη άνοδο στον νομό, ώστε να παρθεί πίσω η έδρα που χάθηκε στις πρόσφατες εκλογές. Βουλευτής την προηγούμενη τετραετία και εκ νέου υποψήφια είναι η Μαρία Κομνηνάκα.

Ο Κώστας Ρήγας επισημαίνει τα δύο δεδομένα που υπάρχουν, ότι δηλαδή «η νέα κυβέρνηση θα υλοποιήσει μια βάρβαρη πολιτική προς όφελος των λίγων» και ότι απέναντί της «θα έχει το ΚΚΕ, το μόνο κόμμα με το οποίο θα τα βρει σκούρα».

Επισημαίνει όμως αυτό που ακόμα παίζεται και είναι το «πόσο ενισχυμένο θα βρεθεί το ΚΚΕ και με εκπρόσωπο του λαού του νομού στη Βουλή.

Ώστε πιο αποτελεσματικά:

Να οργανώσει εργατικούς αγώνες, να εμποδίσει πλειστηριασμούς, να επανασυνδέσει ρεύματα, να εμποδίσει εξώσεις. Να προστατευτεί η υγεία του λαού, με άμεση και πλήρη στελέχωση Κέντρων Υγείας και νοσοκομείων. Να στηριχτούν το κίνημα και οι διεκδικήσεις βιοπαλαιστών αγροτών, αλιέων, κτηνοτρόφων. Να δυναμώσουν η διεκδίκηση και οι κατακτήσεις για τη νεολαία, για μόρφωση και ζωή με δικαιώματα. Να στηρίξει τους εκπαιδευτικούς, τη δημόσια δωρεάν Παιδεία, κόντρα στην απαράδεκτη και αντιεπιστημονική αξιολόγηση. Να ματαιωθούν τα σχέδια για μετατροπή της Λέσβου σε αποθήκη ψυχών της ΕΕ».

Και καταλήγει ο Κώστας Ρήγας: «Το στημένο παιχνίδι της αντιλαϊκής πολιτικής υπηρετήθηκε και από ΣΥΡΙΖΑ – ΠΑΣΟΚ και από διάφορους που κρύβονται πίσω από τη λεζάντα «μικρά κόμματα». Ο λαός χρειάζεται ΚΚΕ δυνατό, και δικό του εκπρόσωπο στη Βουλή, για να το χαλάσει».#