ΓΙΑ ΤΗΝ 38η ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ

ΠΕΜΠΤΗ 17 ΝΟΕΜΒΡΗ

6.00 μμ στην ΠΛΑΤΕΙΑ ΣΑΠΦΟΥΣ

Η Τοπική Γραμματεία Λέσβου του ΠΑΜΕ με αφορμή την 38η επέτειο από την εξέγερση του πολυτεχνείου έβγαλε την ακόλουθη ανακοίνωση-κάλεσμα:

« Η Τοπική Γραμματεία Λέσβου του ΠΑΜΕ με αφορμή την 38η επέτειο από την εξέγερση του Πολυτεχνείου χαιρετίζει τους εργαζόμενους και τις εργαζόμενες του νόμου μας, τη νεολαία.

Η ηρωική στάση εργατών και εργατριών, νέων αγοριών και κοριτσιών στα στρατοδικεία, στις φυλακές, η αλύγιστη στάση στα βασανιστήρια ήταν το λίπασμα που γιγάντωσε την αντίσταση του λαού και της νεολαίας και οδήγησε στην ανατροπή της αμερικανόπνευστης χούντας.

Η αντοχή και ο ηρωισμός, τα αντιιμπεριαλιστικά συνθήματα και στόχοι αποτελούν σημαντική παρακαταθήκη για την εργατική τάξη της χώρας μας, τη νεολαία την περίοδο αυτή που ο καπιταλισμός στη χώρα μας, και συνολικά στον κόσμο, σαρώνει κατακτήσεις και δικαιώματα.

Σήμερα που ο καπιταλισμός δείχνει με τρόπο τραγικό για την εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα τα όρια του, ότι δε μπορεί και δε θέλει να ικανοποιήσει τις διευρυνόμενες λαϊκές ανάγκες παρά τα απίστευτα επιστημονικά και τεχνολογικά επιτεύγματα, μπροστά στην εργατική τάξη και τη νεολαία μπαίνουν πολύ πιο προωθημένα αιτήματα και στόχοι.

Μέσα από τη δράση για την προστασία, την υπεράσπιση των εργατικών των λαϊκών νοικοκυριών από τη φτώχεια, την εξαθλίωση, τον αυταρχισμό και την καταστολή που φέρνει η σημερινή πολιτική του κεφαλαίου και των πολιτικών του εκπροσώπων, το βασικό χρέος είναι να συγκεντρωθούν, να προετοιμαστούν οι δυνάμεις της εργατικής τάξης, των άλλων λαϊκών στρωμάτων, σε ένα ενιαίο λαϊκό μέτωπο, σε μια λαϊκή συμμαχία που θα εναντιωθεί στη συμμαχία των δυνάμεων του κεφαλαίου, στην κυβέρνηση του μαύρου μετώπου ΠΑΣΟΚ – Ν.Δ. – ΛΑ.Ο.Σ με κουμανταδόρο την Ε.Ε., και θα επιβάλει τη δική της εξουσία. Την εξουσία της εργατικής τάξης και των συμμάχων της. Οι εργαζόμενοι του νομού μας, της χώρας μας, η νεολαία με στήριγμα την αρνητική τους εμπειρία από την υποστήριξη που παρείχαν τα προηγούμενα χρόνια στους καπιταλιστές και στα κόμματα τους, στις ιμπεριαλιστικές τους συμμαχίες όπως την Ευρωπαϊκή Ένωση και το ΝΑΤΟ, να απορρίψουν να νέα σύγχρονα διλήμματα για μέσα ή έξω από την ευρωζώνη, για ευρώ ή δραχμή και να βροντοφωνάξουν:

Κάτω τα κόμματα και οι κυβερνήσεις του κεφαλαίου !!

Έξω τώρα από τις ιμπεριαλιστικές λύκο- συμμαχίες με λαϊκή εξουσία, με τα συγκεντρωμένα μέσα παραγωγής λαϊκή περιουσία και κεντρικό σχεδιασμό, λειτουργία και παραγωγή με κριτήριο μόνο και αποκλειστικό την κάλυψη των λαϊκών αναγκών.

 

Οι μεγάλες δυσκολίες που αρχίζει να αντιμετωπίζει το αστικό πολιτικό σύστημα στη χώρα μας είναι αποτέλεσμα των αγώνων των εργαζόμενων και της νεολαίας τα τελευταία χρόνια. Αγώνων που το ΠΑΜΕ έβαλε την καθοριστική του σφραγίδα.

Σε αυτό το δρόμο, της οργάνωσης στους τόπους δουλειάς, στα εργοτάξια, στις γειτονιές, της ακόμα πιο αποφασιστικής ανάπτυξης των αγώνων και της λαϊκής πάλης ενάντια στους καπιταλιστές και το κράτος τους, στα κόμματά τους και στις ιμπεριαλιστικές τους συμμαχίες, καλούμε την εργατική τάξη του νομού μας τα αλλά λαϊκά στρώματα και τη νεολαία.

Νοέμβρης 2011