Μαζική και μαχητική η Πρωτομαγιάτικη απεργιακή συγκέντρωση στη Μυτιλήνη

Μαζική και μαχητική ήταν η Πρωτομαγιάτικη απεργιακή συγκέντρωση της Δευτέρας, που κάλεσαν το Παλλεσβιακό Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο, σωματεία και φορείς, στην πλατεία Σαπφούς.

Στη συγκέντρωση χαιρέτησαν, ο Μάκης Βενέτας πρόεδρος του Συλλόγου Συνταξιούχων ΟΤΕ, ο Γιώργος Αλεξίου προεδρεύων του ΝΤ Λέσβου της ΑΔΕΔΥ, η Ζωή Γιαννακά εκ μέρους του Συλλόγου Προοδευτικών Γυναικών Μυτιλήνης, ο Δημήτρης Στεφανής αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Λέσβου και ο Δημήτρης Ευσταθίου Αντιπρόεδρος του Εργατικού Κέντρου και πρόεδρος του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων.

Την κεντρική ομιλία έκανε ο Γιάννης Ζαφειρίου πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Λέσβου.

Στη συνέχεια ακολούθησε πορεία από την προκυμαία προς το Άγαλμα της Εθνικής Αντίστασης στον Μακρύ Γιαλό, όπου έγινε κατάθεση στεφάνων από πλήθος σωματείων.

Με υψωμένες γροθιές και τον ύμνο της Διεθνούς ολοκληρώθηκε η απεργιακή συγκέντρωση, τιμώντας τους ηρωικούς αγώνες στην ανειρήνευτη πάλη με το κεφάλαιο.

Στη συγκέντρωση παρευρέθηκαν η Μαρία Κομνηνάκα βουλευτής Νομού Λέσβου του ΚΚΕ και εκ νέου υποψήφια, η Νίκη Τσιριγώτη επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης» του Δήμου Μυτιλήνης και υποψήφια βουλευτής Νομού Λέσβου του ΚΚΕ και ο Σταύρος Μαντατής πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Ανεμώτιας και υποψήφιος βουλευτής Νομού Λέσβου του ΚΚΕ.#