ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΒΟΡΕΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ: Ο περιφερειάρχης δεν έχει κανένα δικαίωμα να συναποφασίζει με τον βουλευτή της ΝΔ τον χωρισμό της Λέσβου και των κατοίκων της.

Για τα γεγονότα στη Λέσβο για την κατάσταση που διαμορφώνεται με τις νέες μαζικές ροές και τα επικίνδυνα παιχνίδια, Η «Λαϊκή Συσπείρωση» Βορείου Αιγαίου απαιτεί την άμεση ναύλωση πλοίων για να μεταφερθούν πρόσφυγες και μετανάστες από τα νησιά στην ηπειρωτική Ελλάδα και από εκεί να δοθούν ταξιδιωτικά έγγραφα για να πάνε στις χώρες τελικού προορισμού τους.

Στην ανακοίνωσή της η «Λαϊκή Συσπείρωση» Βορείου Αιγαίου αναφέρει:

«Οι περιφερειακοί σύμβουλοι της “Λαϊκής Συσπείρωσης” Βορείου Αιγαίου απαιτούμε την άμεση σύγκληση του Περιφερειακού Συμβουλίου.

Ο περιφερειάρχης δεν έχει λόγο να συναποφασίζει με τον εκπρόσωπο της ΝΔ στο νησί κ. Αθανασίου, ο οποίος είναι συνένοχος για την εισβολή των δυνάμεων καταστολής στα νησιά μας, δεν εκπροσωπεί η θέση του το Περιφερειακό Συμβούλιο αλλά τον ίδιο και την παράταξή του, αφού κατά τη γνώμη μας οι ενέργειες που κάνουν οδηγεί στην επικίνδυνη κατάσταση να υπάρξει αντιπαράθεση μεταξύ των κατοίκων του νησιού σε ανατολικούς – δυτικούς.

Αφού και με τις τελευταίες εξελίξεις που συμβαίνουν στην περιοχή μας, ύστερα από τη στρατιωτική εισβολή της Τουρκίας στην Ιντλίμπ, την αξιοποίηση από μεριάς της χιλιάδες κυνηγημένων ανθρώπων που οδηγεί στην αύξηση των ροών προσφύγων και μεταναστών προς την Ελλάδα και μέσω των νησιών μας στο Β. Αιγαίο φαίνεται να είναι αρκετά κρίσιμη.

 

Οι προτάσεις για δημιουργία κέντρου-φυλακής σε ξερονήσια και βραχονησίδες μπορούν να προκαλούν μόνο οργή και είναι απαράδεκτες. Άλλωστε οι λύσεις αυτές, αλλά και οι άλλες που προτείνονται, με κανέναν τρόπο δεν απαντούν στο αίτημα της άμεσης αποσυμφόρησης, για την οποία ο λαός των νησιών έδωσε τη νικηφόρα μάχη του ενάντια στις δυνάμεις της βάρβαρης καταστολής που εισέβαλαν στα νησιά μας. Αντιθέτως βοηθούν την πολιτική και τους σχεδιασμούς της κυβέρνησης.

Να γυρίσουν την πλάτη σε όσους προσπαθούν να αμαυρώσουν τον δίκαιο αγώνα χιλιάδων Λέσβιων και Χιωτών καλώντας να βιαιοπραγήσουν κατά των προσφύγων – μεταναστών, βλέποντας τα θύματα ως θύτες ακόμα μια φορά. Η πίεση πρέπει να ασκηθεί στους θύτες, ΕΕ και Τουρκία, και όχι στα θύματά τους.

Έχουμε εμπιστοσύνη στους νησιώτες ώστε τέτοιες φωνές να απομονωθούν από τον αγώνα που κάνουμε.

Συνεχίζουμε τον αγώνα μας ώστε η κυβέρνηση εδώ και τώρα να ναυλώσει πλοία και να προχωρήσει στον άμεσο απεγκλωβισμό των προσφύγων μεταναστών που βρίσκονται σε Λέσβο, Χίο, Σάμο και όσων φτάνουν στα νησιά σήμερα και τις υπόλοιπες μέρες. Να μεταφερθούν προς την ηπειρωτική χώρα και από εκεί να τους δοθούν ταξιδιωτικά έγγραφα για τις χώρες του προορισμού τους, να κλείσουν τα hot spots και να μη γίνουν άλλα.

Είναι η μόνη δίκαιη και ρεαλιστική λύση τόσο για τους κατοίκους των νησιών, όσο και για τους πρόσφυγες και μετανάστες».