Η «Λαϊκή Συσπείρωση» Βορείου Αιγαίου στηρίζει τους αγώνες των νησιωτών για να σταματήσει ο τόπος τους να είναι φυλακή προσφύγων

Η «Λαϊκή Συσπείρωση» Βορείου Αιγαίου απευθύνει θερμό χαιρετισμό στους νησιώτες και «στηρίζει τον αγώνα τους για τον πλήρη απεγκλωβισμό όλων των προσφύγων και μεταναστών από τα στρατόπεδα-φυλακές που έφτιαξαν οι ελληνικές κυβερνήσεις σε συνεργασία με την ΕΕ και την Τουρκία».

Απαιτεί κανένα στρατόπεδο συγκέντρωσης πολύμηνου εγκλωβισμού, καμία νέα τέτοια δομή στα νησιά, απεγκλωβισμό τώρα των προσφύγων και μεταναστών, σημειώνοντας: 

«Σήμερα η κυβέρνηση της ΝΔ επιμένει να εφαρμόζει και να υλοποιεί την απάνθρωπη συμφωνία που υπέγραψε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ η οποία κρατά τους πρόσφυγες και μετανάστες φυλακισμένους στα νησιά μας, ενώ θέλοντας να παγιώσει τις επιταγές των εντολοδόχων της, επιδιώκει τη δημιουργία νέων υπερδομών, μετατρέποντας τα νησιά σε ευρωπαϊκά Γκουαντάναμο και τους πρόσφυγές-μετανάστες σε “αιώνια” φυλακισμένους.

Τους απαντήσαμε στις επιδιώξεις τους αυτές, με δυναμικές κινητοποιήσεις. Οι “μάχες” με τα ΜΑΤ-εισβολείς πριν από περίπου ένα χρόνο σε Λέσβο και Χίο έγραψαν ιστορία.

Τους απαντάμε και σήμερα ότι τα σχέδιά τους δεν θα περάσουν. Θα τα καταργήσουν οι αγώνες των νησιωτών μας για το δίκιο, το σταμάτημα των πολέμων, την αξία της ανθρώπινης ζωής.

Οι φωνές από τη Χίο και τη Λέσβο το Σάββατο και την Κυριακή θ’ ακουστούν απ’ άκρη σ’ άκρη της χώρας και θα φτάσουν στ’ αφτιά όσων υπονομεύουν την ειρήνη, την αλληλεγγύη και την ανθρωπιά.

-Kανένα ΚΥΤ στην Ελλαδα

-Καμμια νέα δόμη στα νησιά

-Απεγκλωβισμός τώρα των προσφύγων-μεταναστών

-Άμεσα να τους δοθούν τα απαραίτητα έγγραφα και να τους επιτραπεί  να μετακινηθούν στις χώρες προορισμού τους

-Ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης για όσο καιρό παραμείνουν στα νησιά

-Εδώ και τώρα οι υπηρεσίες ασύλου να μεταφερθούν στην Τουρκία ώστε να σταματήσουν οι ροές προς την Ελλάδα».#