Ο λεσβιακός λαός είναι αποφασισμένος να αγωνιστεί μέχρι τέλους για να μην υπάρχει καμιά φυλακή ψυχών πάνω στο νησί.

«Ο λεσβιακός λαός είναι αποφασισμένος να αγωνιστεί μέχρι τέλους για να πετύχει το στόχο του, να μην υπάρχει καμιά φυλακή ψυχών πάνω στο νησί», τονίζει σε δήλωσή του ο Στρατής Κόμβος, μέλος της Επιτροπής Αγώνα Λουτρόπολης Θερμής και δημοτικός σύμβουλος Δήμου Μυτιλήνης, χαιρετίζοντας τη μεγαλειώδη και ειρηνική μηχανοκίνητη πορεία του λεσβιακού λαού την περασμένη Κυριακή.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει, «η μεγαλειώδης και ειρηνική μηχανοκίνητη πορεία έστειλε ένα σαφές μήνυμα προς την κυβέρνηση και τη δημοτική αρχή της Μυτιλήνης πως ο λεσβιακός λαός είναι αποφασισμένος να αγωνιστεί μέχρι τέλους για να πετύχει το στόχο του, να μην υπάρχει καμιά φυλακή ψυχών πάνω στο νησί».

«Το ψήφισμα που θυροκολλήθηκε στη Γενική Γραμματεία Αιγαίου και στον Δήμο Μυτιλήνης», σημειώνει, «απηχεί ακριβώς τις απόψεις και τις θέσεις όλων όσοι συμμετέχουν στην Επιτροπή Αγώνα. Τα υπόλοιπα κείμενα που έχουν δει το φως της δημοσιότητας και που περιέχουν και απαράδεκτες -ακροδεξιού χαρακτήρα- φράσεις είναι κείμενα για τα οποία προσωπικά ούτε ρωτήθηκα, ούτε ήρθαν σε γνώση μου πριν δημοσιευθούν».

Αναφέρομαι π.χ. στην άποψη, συνεχίζει, «ότι σχεδιάζεται ο μακροχρόνιος εξισλαμισμός των νησιών, άποψη ανιστόρητη, που προβάλλεται από όσους θέλουν να στοχοποιήσουν τους ίδιους τους πρόσφυγες σαν αντιπάλους μας και όχι την κυβέρνηση και την ΕΕ, που με τη συμφωνία τους, τους κρατάει στο νησί». Ή, προσθέτει, «τις πατριωτικές κορόνες με τις οποίες τελειώνει η τελευταία ανακοίνωση που είδε το φως της δημοσιότητας, λες και το πρόβλημα έχει να κάνει με ανοιχτή επίθεση από εξωτερικό εχθρό καθώς και το ότι κυβερνάνε τον τόπο μας οι ΜΚΟ και όχι ότι για την παρουσία και δράση τους ευθύνονται η κυβέρνησης και η ΕΕ». Αναφέρομαι επίσης, υπογραμμίζει, «στη στοχοποίηση αποκλειστικά και μόνο του Μηταράκη, χωρίς να λαμβάνεται υπόψη ότι αποτελεί μέλος μιας κυβέρνησης και κινείται στα πλαίσια των αποφάσεών της, άρα την ευθύνη για όσα γίνονται στη Λέσβο πέρα από τον ίδιο την έχει και η ίδια η κυβέρνηση».

Θεωρώ ότι τώρα είναι πλέον η ώρα, επισημαίνει, «η Επιτροπή Αγώνα της Λ. Θερμής να πάρει πρωτοβουλία να διευρυνθεί και να πάρει πραγματικά παλεσβιακό χαρακτήρα».

Καλώ και τα άλλα μέλη της επιτροπής, αναφέρει, «να συμφωνήσουμε ώστε το αργότερο μέχρι τη Δευτέρα 8 Μάρτη, να καλέσουμε μια ευρεία σύσκεψη, απευθύνοντας πρόσκληση σε όλους τους φορείς της Λέσβου που συμφωνούν με το περιεχόμενο του ψηφίσματος που παραδώσαμε. Εκεί να συγκροτηθεί μια ευρεία παλλεσβιακή Επιτροπή Αγώνα, να καταλήξει στον τρόπο λειτουργίας της και στη συνέχεια μέσα στις επόμενες 15 – 20 μέρες να διοργανώσει ανοιχτές συνελεύσεις -με όλα τα προβλεπόμενα μέτρα ασφαλείας- σε όλα τα χωριά και τις συνοικίες της πόλης, ώστε να συγκροτηθούν και τοπικές επιτροπές αγώνα θέτοντας όλο τον κόσμο σε ετοιμότητα».

Ο αγώνας, καταλήγει, «θα είναι σκληρός και δύσκολος, θα είναι συνεχής, θα έχει τα πάνω και τα κάτω του. Για να φτάσει στο επιθυμητό αποτέλεσμα απαιτείται η συντονιστική επιτροπή αγώνα να εκφράζει πραγματικά όλο τον λαό και τα μέλη της να κτίσουν μεταξύ τους κλίμα φερεγγυότητας, αποφεύγοντας τις αυθαίρετες ενέργειες και τη δημοσίευση ανακοινώσεων με αιτήματα και επιχειρήματα που δεν έχουν συζητηθεί στην επιτροπή». #