Τη Δευτέρα όλοι στη Βάστρια για να μη γίνει καμία εργασία υπερδομής – φυλακής μεταναστών και προσφύγων!

«Να σταματήσει τώρα το έγκλημα! Τη Δευτέρα όλοι στη Βάστρια για να μη γίνει καμία εργασία», σημειώνει το Παλλεσβιακό Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο, καλώντας στο παλλεσβιακό συλλαλητήριο που θα γίνει τη Δευτέρα 7 Φλεβάρη, στις 2 το μεσημέρι στη Βάστρια, «ώστε να αποτρέψουμε τις εργασίες και τα σχέδια της κυβέρνησης για τη δημιουργία υπερδομής-φυλακής μεταναστών και προσφύγων».

Αναλυτικά αναφέρει τα εξής:

«Καλούμε τα εργατικά σωματεία ιδιωτικού και δημόσιου τομέα, τα σωματεία και τους φορείς των επαγγελματιών – βιοτεχνών και αυτοαπασχολούμενων Λέσβου, τους Εμπορικούς Συλλόγους, τους Αγροτικούς Συλλόγους, τους Φοιτητικούς Συλλόγους, τους αιρετούς, τα Τοπικά Συμβούλια, τις Επιτροπές Αγώνα, όλους τους μαζικούς φορείς και όλο τον λεσβιακό λαό, σε παλλεσβιακό ξεσηκωμό και κινητοποιήσεις διαρκείας.

Δίνουμε όλοι “το παρών”, στο παλλεσβιακό συλλαλητήριο τη Δευτέρα 7 Φλεβάρη, στις 2 το μεσημέρι στη ΒΑΣΤΡΙΑ, ώστε να αποτρέψουμε τις εργασίες και τα σχέδια της κυβέρνησης για τη δημιουργία υπερδομής-φυλακής μεταναστών και προσφύγων.

Όπως αποτρέψαμε τα σχέδιά τους τον Φλεβάρη του 2020 στην Καράβα και στο Διαβολόρεμα, όπως σταματήσαμε την αποβίβαση των μηχανημάτων στις 6 του Γενάρη, έτσι και τώρα πρέπει να σταματήσουμε κάθε είδους εργασία που ετοιμάζουν.

Κόντρα στην απαίτηση του λαού της Λέσβου για καμία δομή στα νησιά, για άμεσο απεγκλωβισμό των μεταναστών – προσφύγων, η κυβέρνηση προκαλεί και επιμένει στην υλοποίηση των απαράδεκτων σχεδίων της, πιστή στις απαιτήσεις της ΕΕ. Αντί να δίνει εκατομμύρια για την υπερδομή, να πάρει τώρα ουσιαστικά μέτρα για να μη στενάζουν, παγώνουν, αρρωσταίνουν εν μέσω ακρίβειας και πανδημίας οι νησιώτες.

Ούτε ανοιχτά – ούτε κλειστά, στρατόπεδα συγκέντρωσης δεν θέλουν τα νησιά».#